latinica  ћирилица
28/09/2021 |  11:40 ⇒ 11:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Тројица Аргентинаца пропуштају мечеве због карантина?

Селектор аргентинске фудбалске репрезентације Лионел Скалони позвао је тројицу играча који играју у клубовима Премијер лиге за квалификационе утакмице за Свјетско првенство 2022 у Катару, иако је Аргентина и даље на црвеној листи Ковида-19 у Великој Британији.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Фудбалери Тотенхема Ђовани Ло Селсо и Кристијан Ромеро, као и голман Астон Виле Емилијано Мартинез на списку су од 30 играча за утакмице против Парагваја, Уругваја и Перуа, које се играју од од 8. до 15. октобра.

Долазак у Велику Британију из земаља које се налазе на црвеној листи тражи боравак у карантину од десет дана па ће Ло Селсо, Ромеро и Мартинез пропустити утакмице Премијер лиге које се играју 16. и 17. октобра.

Премијер лига је у августу одбила да пусти играче да играју квалификационе мечеве у жемљама са "црвене листе" због правила о карантину која морају да испуне по повратку у Велику Британију.

Квалификациона утакмица Бразил-Аргентина прекинута је пошто су бразилске власти оптужиле поједине аргентинске фудбалере да су прекршили правила о карантину.