latinica  ћирилица
28/09/2021 |  11:43 | Аутор: СРНА

Милинковић: Моја политика је просперитет и помирење, за разлику од Вукотине

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић изјавио је Срни да његова политика, за разлику од политике Вукоте Говедарице, није свађање нити политичка трговина са грађанима Гацка, већ помирење и просперитет.
Огњен Милинковић (Фото: gacko-rs.info) -
Огњен Милинковић (Фото: gacko-rs.info)

- Моја политика, као и политика СНСД-а, странке којој припадам, јесте помирење и просперитет општине Гацко колико је то уопште могуће послије Вукотине дугогодишње владавине - истакао је Милинковић.

Поводом текста објављеног на БН порталу да је "општина Гацко прво асфалтирала пут па онда расписала тендер", позивајући се на "неко писмо Вукоте Говедарице", начелник ове локалне заједнице нагласио је да су то лажи креиране с циљем дезинформисања јавности и прављења што више непостојећих афера које по њиховом плану треба да произведу хаос путем криминализације свих људи који учествују у актуелној власти како на локалном, тако и на републичком нивоу.

- Што се тиче асфалтирања предметног пута, дужине 500 метара, тачно је да је он већ неколико година, и за вријеме претходне власти био у плану за санирање, па тако и ове године. За разлику од претходне власти, ми смо расписали тендер да реализујемо ту активност, али је у међувремену, у приватној режији, навучен слој асфалта на ту дионицу, те се овим путем захваљујем и донатору јер је то била обавеза Општине - појаснио је Милинковић.

У прилог истинитости његових тврдњи говори и изјава извођача радова у којој се види да Општина Гацко није наручила нити реализовала тај посао.

- Мојим доласком на мјесто начелника општине Гацко затекао сам прави хаос у администрацији, дефицит у буџету, неисплаћене плате радницима, неисплаћене а приспјеле обавезе у износу преко шест милиона КМ, укупан дуг више од дванаест милиона, те масу криминалних активности и дјела које је учинила претходна власт и коју ће, нажалост, платити буџет општине Гацко - истакао је Милинковић.

Он је нагласио да је све наведено препустио институцијама и органима који су задужени за утврђивање кривице и одговорности било кога.

Начелник општине Гацко је рекао да је сигуран да ће бити потребно не само ова, већ низ година озбиљног рада на рјешавању нагомиланих проблема које је оставила дугогодишња Вукотина владавина.