latinica  ћирилица
28/09/2021 |  12:51 | Аутор: СРНА

У четвртак истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности

Пореска управа Републике Српске подсјећа пореске обвезнике да у четвртак, 30. септембра, истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности за 2021. годину.
Пореска управа - Фото: РТРС
Пореска управаФото: РТРС

Из Пореске управе Српске позивају пореске обвезнике да благовремено измире другу рату своје обавезе по пореском рачуну за 2021. годину и евентуално још не плаћене износе по основу пореза из претходних година, те тако себе не доведу у ситуацију да им износ за уплату буде увећан за трошкове поступка принудне наплате и камате.

У саопштењу се наводи да ће Пореска управа Републике Српске интензивирати активности на принудној наплати овог прихода локалних заједница користећи све законски расположиве мјере, од блокада рачуна, пљенидбе покретне имовине до уписа хипотека на непокретну имовину, као крајње мјере наплате ове пореске обавезе.

Пореска управа Републике Српске позива и све оне који још увијек нису пријавили своју непокретну имовину, да то учине одмах, јер ће непријављене непокретности које идентификује Пореска управа бити пријављене по службеној дужности, а власницима уручени порески рачуни са обрачунатим каматама и новчаном казном од 500 КМ до 1.500 КМ за физичка лица, те од 1.000 КМ до 3.000 КМ за правна лица по непријављеној непокретности.

- Циљ Пореске управе Републике Српске свакако није кажњавање пореских обвезника већ стављање свих пореских обвезника у равноправан положај - наведено је у саопштењу.