latinica  ћирилица
28/09/2021 |  13:26 ⇒ 14:58 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: За готово 30 одсто више нарушавања јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град у августу ове године евидентирано је 18 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је за 28,6 одсто више него у истом периоду лани, рекао је начелник ове управе Милан Милекић.
ПУ Мркоњић Град - Фото: СРНА
ПУ Мркоњић ГрадФото: СРНА

Милекић је објаснио да су приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирана 22 прекршаја, што представља раст за 15,8 одсто.

Он је констатовао да је у августу евидентирано 14 кривичних дјела, што је за једно кривично дјело или 7,7 одсто више у односу на упоредни период.

- Еидентирано је 12 кривичних дјела из области општег криминалитета, једно из области злоупотреба дроге и једно кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја - навео је Милекић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела, као и коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 100 одсто.

Према његовим ријечима, у августу су се догодиле 24 саобраћајне незгоде, што је за 9,1 одсто више него лани.

- У саобраћајним незгодама су четири лица лакше повријеђена, док није било теже повријеђених и смртно страдалих лица - истакао је Милекић.

Он је навео да су у августу ове године из саобраћаја искључена 184 возача, што је за 27,8 одсто више него у истом мјесецу лани, од чега највише због вожње под утицајем алкохола, њих 173 или 94,02 одсто.

Из саобраћаја је искључено 59 возила, што је за 78,8 одсто више него у упоредном периоду.