latinica  ћирилица
28/09/2021 |  13:45 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Лазић: Градоначелник да отклони блокаду града или ће бити опозван (ВИДЕО)

Градски одбор СНСД-а у Бијељини позвао је градоначелника Љубишу Петровића да деблокира град, или ће бити принуђени да покрену његов опозив .
Владимир Лазић -
Владимир Лазић

Предсједник Градског одбора ове странке Владимир Лазић упозорио је да Петровић од почетка свог мандата упорно опструише развој Семберије, због чега трпе грађани који су позвани да, 2.октобра у 17 часова, изађу на трг у Бијељини и покажу своје незадовољство.

У Бијељини се само завршавају пројекти које је започела претходна Градска управа, док нових иницијатива нема ни на видику, истакао је Владимир Лазић, документујући ове тврдње извршењем буџета.

- Лош рад градоначелника Петровића и Градске управе на чијем је челу, најбоље илуструје податак да је извршење буџета града Бијељина у првих шест мјесеци текуће године износило 39 одсто у односу на план. При томе треба имати у виду да су редовно измириване само текуће транше и плате, док је реализација капиталних издвајања која су кључна за развој града безначајна - сматра Лазић.

У појединим градским одјељењима извршења буџета су од 16 до 19 подсто, а за инспекцијске послове и у комуналној полицији их уопште нема, каже Лазић. Наглашава да град стагнира и пропада. Лазић каже да је коалиција "Договор за Бијељину" незадовољна радом градоначелника ,као и већина грађана .

- Позивамо све странке у опозицији и локалном парламенту СДС ,ПДП и ДНС да заједно размотримо ситуацију и покушамо деблокирати рад локалне управе и обезбиједити да градоначелник Петровић ради посао онда кад је у Бијељини - сматра Лазић.

У противном ће, додаје Лазић, бити покренуто питање опозива градоначелника  Поражавајуће је и политички површно да иницијативе које покреће скупштинска већина, окупљена око Коалиције "Договор за Бијељину’" први човјек града упорно блокира, истакнуто је на конференцији .