latinica  ћирилица
28/09/2021 |  14:04 ⇒ 14:05 | Аутор: Б92

Вујошевић: Тежак посао пред Пешићем

Бивши тренер Партизана и некадашњи селектор репрезентације Душко Вујошевић прокоментарисао је избор Светислава Пешића за новог селектора Србије.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Пешић је замијенио Игора Кокошкова који је послије неуспјешних квалификација за Олимпијске игре напустио и клупу Фенербахчеа и вратио се у НБА лигу као помоћни тренер Далас Меверикса.

- Сматрам да је када се прича о сарадњи КСС и Игора Кокошкова обострано пропуштена прилика. Он је могао да буде дуготрајно рјешење на том мјесту. Имао је тај потенцијал, прије свега млад је човјек који има много искуства и знања. Жао ми је што се сарадња завршила на такав начин. Пешић је веома добро рјешење, јер сви смо упознати да је врло тешко водити клуб Евролиге и репрезентацију. Селекција Србије треба да има такво име и ауторитет - рекао је Вујошевић за портал Бхбаскет.

Пешић ће водити Србију у квалификацијама за Мундобаскет, те на Евробаскету 2022. године. Са њим је српска селекција освојила посљедња два злата – Евробаскет 2001. и Мундобаскет 2002.

- Пешић је у тој ситуацији, у животној доби, обезбиједио је у сваком смислу своју егзистенцију. Није неко ко ће да трчи за првом понудом у Евролиги. Пешић, без обзира на године јер оне нису мјера, познавајући га, знам да ће са потпуном енергијом посвети раду у Савезу. Неће то бити само рад на терену већ током цијеле сезоне у смислу контакта са играчима. Потом организације турнира, рада са млађим селекцијама. По својој припроди неко је ко жели да све то контролише. По мом мишљењу заиста јако добро рјешење - сматра Вујошевић.

Један од главних задатака за Пешића биће рјешење ситуације са Николом Јокићем.

- Тежак посао је пред њим. Прво треба са Јокићем направити контакт, он има жељу да игра. Међутим, не да само дође на припреме и чашћава нас својим присуством, него да буде дио тима. Вријеме је за смјену генерација, ту је одговорност на Пешићу, он доноси одлуке. Желим му све најбоље у раду - изјавио је Вујошевић.