latinica  ћирилица
28/09/2021 |  14:37 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

"Дјечија недјеља" у Музеју Републике Српске

"Заједно можемо све" овогодишњи је мото Међународне традиционалне манифестације "Дјечија недјеља", која ће у Музеју Републике Српске бити одржана у периоду од 04. до 10. октобра 2021. године.
Музеј Републике Српске - Фото: Глас Српске
Музеј Републике СрпскеФото: Глас Српске

Отварање манифестације биће приређено у Сталној поставци Музеја Српске 04. октобра у 11.00 часова.

Мисија манифестације, подизање свијести о дјечијим правима, представља и дио континуираног програма Одјељења за образовни-педагошки рад Музеја Српске које ће за дјецу из ЈУ Дјечијег дома "Рада Врањешевић" и Вртића "Бајка" приредити едукативно - креативну радионицу "Заједно можемо све".

Радионица ће бити одржана 5.октобра 2021. године у 11.00 часова.

Едукативни садржаји радионице укључиће рад са дидактичким картицама за учење појмова из Народног буквара, аутора Владимира Ђукановића, музејског савјетника етнолога.

Креативни дио радионице биће ликовни рад са бојанкама "Дјечија права". 

"Дјечија недјеља" у Музеју Српске организована је у сарадњи са Омбудсманом за дјецу Републике Српске, а покровитељ је Министарство просвјете и културе Српске.

Учесници овогодишње Дјечије недјеље су Центар "Заштити ме", ЈУ Дјечији дом "Рада Врањешевић", вртић "Весела пчелица", удружење родитеља и лица са посебним потребама "Храбро срце", Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора, сервис центар "Дајте нам шансу - Звјездице", удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра", вртић "Бајка" и удружење за церебралну парализу "CPossible".