latinica  ћирилица
28/09/2021 |  14:40 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Кулина: Није било именовања, тражи се мишљење релевантних институција

На данашњој сједници Управног одбора Централне банке БиХ није било никаквих именовања, а договорено је да се од релевантних институција затражи мишљење у вези са тренутном ситуацијом у банци, рекао је Срни члан Управног одбора Драган Кулина.
Централна банка БиХ - Фото: РТРС
Централна банка БиХФото: РТРС

Према његовим ријечима, на дневном реду прве сједнице након што је актуелном сазиву и гувернеру Сенаду Софтићу мандат истекао 10. августа, биле су текуће информације.

- Није било никаквих именовања, консултације о томе се настављају. Затражићемо став у вези нашег даљег дјеловања и статуса - рекао је Кулина.

Мандат члановима Управног одбора истекао је 10. августа, а Одбор је на сједници одржаној тог дана заузео став да је потребно обезбиједити да Централна банка и даље функционише и обавља своје задатке.

Управни одбор Централне банке БиХ на посљедњој регуларној сједници заузео је став да је "неопходно омогућити несметано извршавање законске улоге, основних задатака и функција Централне банке док Предсједништво БиХ не изврши именовање новог Управног одбора".

Ниједна институција у БиХ није до сада дала своје тумачење да ли Управни одбор Централне банке БиХ може одлучивати.