latinica  ћирилица
28/09/2021 |  16:23 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Вулић: Золак није радио свој посао

Директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александар Золак није радио свој посао, рекла је за РТРС посланица СНСД-а у ПС БиХ Сања Вулић.
Сања Вулић (фото: СНСД) -
Сања Вулић (фото: СНСД)

- Алекандар Золак, да је имало честит човјек, он би сам себе тужилаштву пријавио, јер је у сштини он тај који није радио свој посао - рекла је Вулић.

Истакла је да ниједан директор болнице,, ни било ко други ко је у здравственом систему није тај ко доноси прописе, лиценце, већ управо Агенција за лијекове.

- Врло је јасно да уколико ниједна фирма у Српској није имала ту лиценцу и напрасно је ту лиценцу добила сарајевска фирма, јасно је о чему се ради. Александар Золак је човјек који је једном ногом у затвору, а свима је опште познато да је СДА у посљедње вријеме преузела апсолутну контролу над тужилаштвом, односно над правосуђем БиХ и овдје се јасно и отворено ради о "дилу" Александра Золака и СДА која му је обећала да ће га заштитити од затвора и свих оних радњи за које би требало у нормалној правној држави да одговара. Вријеме ће показати, али оно што желим да нагласим и што треба наши грађани да буду сигурни да се овдје ради о једном безобразлуку, манипулисањи грађанима од стране једног љекара - рекла је Вулић.

Позвала је Комору доктора медицине и њихов суд части да се изјасни да ли тако требада се опходи, понаша један љекар и то у пандемији.

- И питам се само да ли тај човјек има имало морала. Сутра када се врати на Гинекологију, шта ће он рећи када његове колеге не буду хтјеле сарађивати са њим. Јер у периоду када је њима најтеже, када их ми с разлогом називамо херојима нашег времена, он им онемогућава да раде, онемогућава им да спашавају људске животе - рекла је Вулић.

Упитала је да ли је потребно да се понови 1992. година.

И ево, нека он нама одговори, ако те фирме немају лиценце и не могу испоручити кисеоник, како ће нам бебе функционисати које су у инкубаторима. Је ли треба да нам се се понови '92. година, када представници НАТО алијансе нису дозволили да нам авиони испоручују кисеоник. Тај човјек има све примјесе и понашање зликовца, никако једног хуманисте и човјека какви су љекари иначе, хумани, посвећени раду и својим пацијентима. Апсолутно, ако само једна сарајевска фирма има ту лиценцу, поставља се питање  зашто није позвао све те фирме из Српске и ФБиХ и рекао - ви немате одговарајуће лиценце. Треба то, то и то да испуните да добијете те лиценце. Не, он је све вријеме ћутао и сад одједанпут се повампирио кад је најгори период и када свима нама треба тај кисеоник и он каже, ето, фирме из Српске немају ту лиценцу - додала је она.

Истакла је да је да је на снази уништавање привреде Српске и намјештање тендера и пуштање на тржиште Српске фирми из Федерације БиХ.

-  И то је свима нама јасно. Мени је само драго што су наши грађани довољно интелигентни и што неће насјести на лажи једног преваранта и човјека који је једном ногом у затвору - закључила је Вулићева.