latinica  ћирилица
28/09/2021 |  17:51 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Одлука о привременом финансирању у износу од 249 милиона КМ

Савјет министара донио је одлуку о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза за период октобар-децембар у износу од 249 милиона КМ.
Сједница Савјета министара - Фото: РТРС
Сједница Савјета министараФото: РТРС

Овај износ представља четвртину средстава одобрених за финансирање институција БиХ у складу са Законом о буџету за 2020. годину, саопштено је из Савјета министара.

Ова одлука, која је на приједлог Министарства финансија и трезора у Савјету министара једногласно донесена на данашњој ванредној телефонској сједници, ступа на снагу даном доношења, а примјењиваће се од 1. октобра.

Задужено је Министарство финансија и трезора да у сарадњи са Канцеларијом за законодавство Савјета министара припреми ову одлуку за потписивање и објаву у Службеном гласнику БиХ.

Претходно је лидер СНСД-а Милорад Додик рекао да, у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске, министри из Српске у Савјету министара неће одлучивати, изузев о одлуци о привременом финансирању. 

- Ова одлука је у интересу Републике Српске, јер ће то омогућити плате за 7.000 људи из Српске, запослених у заједничким институцијама - рекао је Додик.