latinica  ћирилица
28/09/2021 |  18:36 ⇒ 29/09/2021 | 09:07 | Аутор: РТРС

Ђајић: Станивуковић се понаша непријатељски према властитом народу (ВИДЕО)

Ако већ сутра не дође цистерна са кисеоником у Универзитетско клинички центар Републике Српске, настаће проблеми. Морам рећи да се градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић понаша непријатељски према властититом народу, рекао је за РТРС генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић је истакао да су здравствени радници, али и пацијенти огорчени.

- За све су криви градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и његов партијски колега и директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александар Золак. Једно опасно, непријатељско понашање Станивуковића према сопственом народу, јер да је желио да помогне, дошао би у УКЦ заједно са Золаком, да заједно видимо гдје је проблем и какве су то потврде важније од људских живота. Да ли има нека потврда на боци, или не, то су заиста смијешне ствари због којих се не дозвољава довођење кисеоника - наглашава Ђајић.

Истиче да овакво понашање враћа нас све заједно у 90-е године прошлог вијека када је у Бањалуци због недостатка кисеоника преминуло 12 беба.  

- Ми сада имамо ситуацију да кисеоник који има 99,5 одсто концентрације и који користи цијели здравствени систем Европе и свијета није исправан да се користи код нас. Жеља је болесна политичка афимрмација, а не помоћ властитом народу - рекао је Ђајић.

УКЦ Српске је редовно расписао тендер, на којем се јавила само једна фирма ТГТ Техногас Лакташи, а тендер је био за медицински кисеоник.

Међутим, како су сазнали, Агенција за лијекове је забранила увоз кисеоника фирми ТГТ.

- То су болесне политичке амбиције Станивуковића, који не преза ни од чега. Он и Золак не трпе никакву конкуренцију, никакав систем из Републике Српске. Зарад тога спремни су жртвовати животе својих суграђана, грађана цијеле Српске, својих гласача, јер и они неће имати кисеоник и њихови животи могу доћи у опасност - поручује Ђајић.  

Он додаје да је упућен захтјев јединој регистрованој фирми од Агенције за лијекове. 

- Незванично смо добили информацију од колега из Федерације БиХ, да немају довољно количина кисеоника ни за своје потребе, и лако можемо доћи у проблем - поручио је Ђајић.