latinica  ћирилица
28/09/2021 |  19:16 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Везе Републике Српске и Суботице на највишем нивоу (ВИДЕО)

У Новом Саду сутра се завршава манифестација "Дани Српске у Србији".
Дани Српске у Суботици - Фото: РТРС
Дани Српске у СуботициФото: РТРС

Биће одржана конференција "Инвестициони потенцијали Републике Српске", а биће и презентовани промотивни филмови којима се представљају инвестиционе могућности и потенцијали за формирање слободних зона у Српској.

Данас је у оквиру манифестације у Суботици разговарано о међусобној сарадњи.

Још једном је потврђено је да су везе Суботице и Републике Српске на највишем нивоу. Међусобни односи нису само пријатељски већ и братски.

- У протеклих пет година потписано је много споразума између културних и других установа Суботице и Српске, а ми смо посебно поносни на чињеницу да је Суботица један од пет партнерских градова Бањалуке - истакао је Стеван Бакић, градоначелник Суботице.

- Сарадња између Републике Српске и Србије никада није била тако интезивна, јака и снажна као данас и неопходно је да у наредном периоду буде још интензивнија како бисмо спремно дочекали све изазове који су пред нама - истакао је Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске.

Циљ је јачање сарадње градова и општина из Републике Српске и Србије.

- Жеља нам је да поручимо да је пут нашег народа с обје стране Дрине у будућност једино извјестан уколико будемо јединствени, сабрани и уколико будемо сви предано и вриједно радили, прије свега на пословима који су везани за очување нашег националног идентитета - закључио је Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

На Централном градском тргу у Суботици постављен је штанд Представништва Српске у Србији, на којем грађани могу да се упознају са привредним и туритичким потенцијалима градова из Републике Српске.