latinica  ћирилица
28/09/2021 |  22:58 ⇒ 23:32 | Аутор: РТС

ПСЖ савладао Манчестер сити, Шериф шокирао Реал и Европу

Пари Сен Жермен савладао је Манчестер сити у "блокбастер" дуелу другог кола Лиге шампиона (2:0). Молдавски Шериф је успио и њих да засјени, додуше, савладавши мадридски Реал у шпанској престоници са 1:2. Ливерпул убједљив против Порта, док је мадридски Атлетико послије тријумфа славио против Милана у Италији.
ПСЖ - Манчестер Сити - Фото: Тwitter
ПСЖ - Манчестер СитиФото: Тwitter

Париз Сен Жермен је повео против Манчестер ситија поготком који је постигао Идриса Геје. Играо се осми минут утакмице.

Манчестер сити је имао немали број прилика да стигне до изједначења, али је наредни гол на мечу био још један који је постигао Пари Сен Жермен. Лионел Меси је погодио у 74. минуту. Он је тако постигао гол послије 263. минута, колико је до тог момента одиграо у дресу екипе из Париза. Само два пута у каријери је дуже трајао Аргентинчев период без гола (први пут у сезони 2005-2006, када је био без поготка 298 минута).

Ово је седми гол који је Лионел Меси постигоа у пет мечева против тимова које је водио Пеп Гвардиола (пети против Манчестер Ситија, два је дао Бајерну). Нико није постигао више голова против екипа Пепа Гвардиоле у Лиги шампиона.

Ово је био 35. Месијев меч против једне енглеске екипе, а постигао је свој 27. гол у тим мечевима. Ово је за 15 голова више од било кога другог против премијерлигашких тимова у елитном такмичењу.

Ово је први пораз Манчестер ситија у групној фази Лиге шампиона још од септембра 2018. године, када је од њих бољи био Лион са 2:1. До ове, били су непоражени у 18 мечева.

Ливерпул је убједљиво савладао Порто у Португалији (5:1). Мохамед Салах је са два гола (други је његов 31. у такмичењу) постао тек трећи Африканац који је постигао најмање 30 голова у Лиги шампиона. Самјуел Ето је постигао 30 голова у Лиги шампиона, док је Дидије Дрогба прецизан био 44 пута.

Међутим, заправо је Шериф тај који је, недвосмислено, у центру пажњу након другог кола Лиге шампиона. Овај тим је на „Сантијаго Бернабеу" стадиону стигао до тријумфа и тиме, сасвим јасно, до великог успјеха, али и недвосмислено огромног изненађења.

Узбекистанац Јакшибојев је довео госте из Молдавије у вођство, али је Карим Бензема у наставку погодио из једанаестерца. Ово је погодак у 17. различитој сезони у Лиги шампиона за Француза, што је више од иједног другог фудбалера.

Но, у надокнади времена у другом дијелу сусрета, Луксембуржанин Тил је вратио предност гостима и поставио коначан резултат (1:2).

У осталим мечевима Бриж је славио као гост против Лајпцига са 2:1, Борусија Дортмунд је савладала Спортинг са 1:0, док је мадридски Атлетико савладао Милан након преокрета са 2:1, захваљујући голу из пенала у самом финишу сусрета.