latinica  ћирилица
29/09/2021 |  10:43 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Ухапшена "Видовита Раденка": Преваром узела скоро 810.000 КМ (ВИДЕО)

Зорица Дамњановић (64) из Земуна ухапшена је због сумње да је лажно представљајући се и обећавајући да ће излијечити бројне болести од три особе узела 809.616 КМ.
Зорица Дамњановић - Фото: РТРС
Зорица ДамњановићФото: РТРС

Дамњановићева се у огласима на телевизији представљала као Баба Персида и Видовита Раденка, те наводила да лијечи бројне болести и скида црну магију. Сумња се да је на овај начин преварила велики број грађана, а за сада су откривена три случаја.

Још 2016. године жена из Добоја пријавила је да је њена кћерка пронашла оглас у којем се наводи да баба Персида лијечи нервозу, несаницу и депресију на даљину.

Након тога оне су ступиле у контакт са њом и више пута јој слали новац. "Баба Персида" је тражила да продају стан. Оштећена ју је послушала и продала стан у Добоју од 62 квадрата за 50.000 КМ.

Преваранткиња јој је рекла да затим купи црну торбу да у њу стави кафу, слаткише, чарапе и другу гардеробу и да паре распореди по торби.

Затим јој је рекла да оде на аутобуску станицу у Добоју и торбу пошаље за Бијељину што је оштећена и учинила.

Годину дана касније, полицији у Добоју је пријављена још једна превара коју је почнила Дамњановићева, а у овом случају узела је скоро 760.000 КМ.

Полицији је тада мушкарац из Дервенте, а који тренутно живи у Њемачкој, рекао да га је преварила жена која се представила као Видовита Раденка.

Он је полицији испричао да је на телевизији видио оглас у којем пише да Видовита Раденка лијечи разне болести. Хтио је да се његова супруга излијечи од карцинома дојке, те је позвао тај број. Затим је у више наврата аутобусом тој жени слао новац и златни накит, са одјевним предметима и храном, како би она наводно могла да обави обреде.

Трећи случај се десио недавно у Дервенти, када је Дамњановићева ухапшена.

Оштећена је пријавила полицији у Оштрој Луци да је исто на телевизији видјела оглас о скидању црне магије и ступила у контакт са том особом. Та жена јој је рекла да у торбу спакује одјећу и да стави 13.000 КМ, те да је пошаље или донесе до Дервенте, што је она и урадила.

Затим је оштећена јуче поново кренула аутобусом у Дервенту како би предала торбу преваранткињи, а у којој је била одјећа и још 3.000 КМ.

Полиција из Оштре Луке је обавијестила одмах полицију из Дервнете, гдје су пронашли осумњичени и ухапсили је. Дамњановићева је предата у надлежност тужилаштва.