latinica  ћирилица
30/09/2021 |  18:38 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Додик: БН покушава да растури Републику Српску (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да данашњим доказом да је кисеоник у Српској исправан ставља тачка на цијелу причу око такозавне афере "Кисеоник", те да БН телевизија креирајућу ову аферу покушава да растури Републику Српску.
Милорад Додик (Фото: Танјуг) - Фото: ТАНЈУГ
Милорад Додик (Фото: Танјуг)Фото: ТАНЈУГ

- Покушали су нешто да искреирају и да угрозе животе у Републици Српској - рекао је Додик.

Истакао је да је најаважније да је потврђено да је медицински кисеоник који се користи у здравственим установама у Републици Српској у потпуности исправан и нагласио да постоје покушаји да се и ниво здравства пребаци на БиХ.

- Што ме је БН телевизија више нападала, ја сам више побијеђивао. Рећи ће неко да је ово неки мој напад на медије. Није. Они сваки дан лажу. Прича о кисеонику уопште није постојала, и срам их било за то. Вјерујем да Бога моле да неко умре у Републици Српској, па да наставе са нападима - истакао је Додик.

Додик је поздравио опозицију која остаје привржена принципима Народне скупштине Републике Српске, те додао да је постало дегутантно да се сваки дан јури, на бази примитивних написа БН телевизије, која не зна шта да ради.

- То је једна ујдрурма коју спроводи Владо Тришић, јер је раније покушао да изигра договор са РТРС-ом укључујући се у `Мултиплекс Ц` који је пропао, јер он није измирио обавезе - рекао је Додик.

Он је додао да Тришић треба да се обрати надлежној агенцију у БиХ која треба да ријеши то питање.

- Желим им сву срећу на окупљањима. Демократско право је да то ураде - рекао је Додик.