latinica  ћирилица
01/10/2021 |  13:26 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Стевандић: Сачувати Српску и њене институције (ВИДЕО)

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да су видиљиви хајка и напади на Републику Српску и њене институције, те да зато све мора бити учињено како би Српска била сачувана.
Ненад Стевандић -
Ненад Стевандић

- У Републици Српској постоје два повезана процеса. Један је наша стална борба за суверенитет и да се одбранимо од одлука Уставног суда и високог представника, а други се односи на изазивање подјела и сукоба како би заједничка борба српских представника била прекинута. Резултат овога јесте неодазивање опозиције на састанак код предсједника Српске - рекао је новинарима Стевандић након састанка представника политичких партија које чине владајућу већину у Републици Српској.

Он је истакао да изазивање подјела и пласирање дезинформација имају подршку дијела међународне заједнице.

- Амерички амбасадор /Ерик Нелсон/ се сликао са опозицијом поред сутрашње протесте. Јасно је да имамо озбиљан задатак да штитимо институције, да чувамо ред и мир и да се одупремо политичким подметањима и притисцима - истакао је Стевандић.

Он је нагласио да је Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ имала могућност да изврши вјештачење, те да докаже да је кисеоник који се даје пацијентима штетан и да поднесе пријаве.

- Није то урађено, јер се знало да је кисеоник исправан. Они су имали лоше намјере /опозиција/ и немају бригу за здравље грађана. Ово је највећа срамота у историји Републике Српске. Узорак узет из старгог танка и показало се да је кисеоник медицинки исправан. Онај ко је спреман да жртвује људе, спреман је и на много горе ствари - каже Стевандић.