latinica  ћирилица
01/10/2021 |  13:40 ⇒ 13:45 | Аутор: СРНА

Ђокић: Остајемо досљедни одлукама народне скупштине (ВИДЕО)

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да представници владајуће коалиције у Републици Српској инсистирају на спровођењу Дејтонског споразума и остају досљедни одлукама Народне скупштине Републике Српске.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

- Потребно је да се вратимо у оквир дејтонских надлежности и односа, јер је то било најправичније рјешење за БиХ - рекао је новинарима Ђокић након састанка представника политичких партија које чине владајућу већину у Републици Српској.

Ђокић је истакао да је све оно што се дешавало послије тога било слабљење БиХ, односно задавање тешких удараца који доводе у питање могућност да таква држава може опстати.

- Све интервенције које су биле нису дале резултате, него су само погоршале односе у БиХ. Поручујемо свима онима који имају амбицију да и даље нарушавају односе у БиХ - да од тога одустану - истакао је Ђокић.

Према његовим ријечима, треба дати шансу дијалогу и да разговарамо са Федерацијом БиХ о свим отвореним питањима, да постигнемо рјешења која би могла да нормализују живот и рад свих институција.

Ђокић је изразио очекивање да ће и партије из опозиције у Републици Српској бити досљедне одлукама Народне скупштине Републике Српске.

- Разочарани смо и јако изненађени да је опозиција покушала да конструише лажну кризу у вези са кисеоником да би изазвала узнемирење грађана по најосјетљивијем питању људских живота и здравља - рекао је Ђокић.

Он је навео да је Влада Републике Српске доказала да је то измишљена прича која је имала намјеру да унесе узнемиреност у породице, посебно оне које су изгубиле своје чланове у пандемији вируса корона и да дисквалификују Републику Српску као компетентну да се брине о овим питањима.

- Очекивали смо да ће се потврдити исправност наше здравствене политике по том питању и све оно што је чинила Влада, ресорно министарство и здравствене установе - рекао је Ђокић и закључио да су здравствене установе марљиво бринуле и биле посвећене здрављу људи, посебно УКЦ који је спасио на хиљаде људских живота.