latinica  ћирилица
01/10/2021 |  14:40 | Аутор: СРНА

Чавић: Уставни суд БиХ дио политичког, а не правног система

Предсједник Народне демократске партије Драган Чавић изјавио је да је Уставни суд БиХ дио политичког, а не правног система, а да је парламент Републике Српске мјесто за политички одговор.
Драган Чавић - Фото: РТРС
Драган ЧавићФото: РТРС

- Ми ћемо тај одговор и донијети - рекао је Чавић данас новинарима у Бањалуци, након састанка владајуће колиције.

Чавић се сагласио да је посљедња одлука Уставног суда БиХ донесена мимо основних принципа на којима почива Дејтонски споразум.

Он је додао да се не може прихватити да двије и по деценије од завршетка рата на овим просторима домаћи изабрани политички представници, без обзира којој партији припадају и конститутивном народу, не доносе одлуке сами, већ неко треба то да ради извана.

Чавић је навео да парламент Републике Српске неће доносити ниједну одлуку изван оквира уставне позиције Републике Српске.

Говорећи о лијечењу са кисеоником, Чавић је рекао да су суштински сви користили исправан кисеоник у УКЦ-у. - Као пацијент у УКЦ-у знам да је кисеоник многим људима помогао, а некима није. На томе правити политички основ за политичке промијене за мене је морбидно - каже Чавић.

Он је рекао да треба да одговара свако ко је направио пропусте у процедури, закључујући да је ненормално оптужити да неко некога трује кисеоником.