latinica  ћирилица
02/10/2021 |  09:31 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Упознајте Сару Бамбарез, сликарку која је таленат открила током карантина (ВИДЕО)

Осамнаестогодишња Сара Бамбарез из Источног Сарајева свој раскошни таленат за сликање развија и његује. Њене слике већ су изазавале велику пажњу. Ова млада свестрана дјевојка осим сликања успјешна је и каратискиња, а догодине планира да упише архитектуру.
Сара Бамбарез - Фото: РТРС
Сара БамбарезФото: РТРС

Сара је увијек вољела да црта, па је као дјевојчица шарала зидове своје собе, цртала у школском блоку и сама временом спознавала свој таленат и развијала га. Никада није узимала приватне часове нити похађала часове цртања. Једноставно њен таленат сам је пронашао пут и уобличио се кроз њене слике.

Експлозију талента открила је у доба пандемије вируса корона када је на снази био карантин, па је затворена у четири зида одлучила да направи своју прву слику у великом формату. Слика је сама по себи била захтјевна, посебно због мотива Косовског боја.

Околина је била одушевљена Сарином првом сликом и ускоро су почеле да се нижу наруџбе. Тада је открила да је посебно одушевљава сликање коња па у том периоду настаје неколико слика на којима доминира ова снажана и племенита животиња. Али почела је и да експриментише са другим мотивима у различитим техникама.

Осим љубави према сликању, ова наизглед њежна дјевојка већ 11 година тренира и карате гдје је остварила завидне резултате. Бирајући своје будуће занимање, јер сљедеће године завршава средњу школу, двоумила се између ликовне академије и архтиктуре, али ипак се одлучила за ово друго мада се, како каже, сликања никада неће одрећи.