latinica  ћирилица
03/10/2021 |  15:26 | Аутор: СРНА

Милуновић: Мир нема цијену

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић поручио је да бошњачки политичари који звецкају оружјем у БиХ имају мало додира са разумом и истакао да мир нема цијену.
Душко Милуновић - Фото: СРНА
Душко МилуновићФото: СРНА

Милуновић је рекао да није пратио, али да је информисан о иступу на Фејс телевизији лидера странке "Народ и правда" Елмедина Конаковића који је, између осталог, запријетио да "неће мирно посматрати сецесионистичке тежње Милорада Додика ако изведе војску полицију на границу са Федерацијом БиХ".

- Вјерујем да такви људи нису осјетили шта је барут и да дође до неке несреће ни они ни њихови ближњи не би сигурно учествовали у том сукобу већ би своје интересе остваривали преко крви обичног народа - изјавио је Милуновић новинарима.

Он је поручио да је рат најдеструктивнија друштвена појава која са собом доноси зло, жртве и разарања, што се догодило на овим просторима прије нешто више од 20 година.

- Због тога кажем да мир нема цијену. Превелике су жртве пале у прошлом рату и превише је жртава пало за Републику Српску. Ми добро знамо шта је Република Српска, да је она једини оквир у којем можемо да живимо слободно и ми ћемо је чувати - рекао је Милуновић.

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске је навео да Срби не траже ништа туђе изузев да буду своји на своме.

- Бошњачки политичари евидентно желе да доминирају над Србима, српским и хрватским народом, и да смо евентуално у некој централизованој држави, они би у српском народу нашли једног Комшића и српског члана Предсједништва БиХ из својих редова и ми то свакако нећемо дозволити - истакао је Милуновић.

Он је поновио да је Република Српска једини оквир који гарантује слободу.