latinica  ћирилица
04/10/2021 |  11:29 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

"Херцеговачка кућа" у Београду до краја године

Пословни објекат "Херцеговачке куће" у Београду требао би да буде отворен до краја године или најкасније на прољеће, изјавио је Срни директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина.
Херцеговачка кућа - Фото: РТРС
Херцеговачка кућаФото: РТРС

Дутина је навео да је Аграрни фонд до сада ширио мрежу пословних објеката, а круна ће бити отварање "Херцеговачке куће" у Београду како би понудили традиционалне херцеговачке производе и на том тржишту.

Он је додао да се овај фонд кроз "Херцеговачку кућу" представио на манифестацији "Дани Српске у Србији", на презентацији у Београду.

Дутина је напоменуо да се у оквиру манифестације састао са градоначелником Београда Зораном Радојичићем, који је пружио подршку идеји отварања "Херцеговачке куће" у Београду и заузеће се да се пронађе адекватан пословни простор у центру града.

- Министарства пољопривреде Србије и Српске израдила су правни акт који ће омогућити извоз производа малих пољопривредних произвођача у Србију и остало је да се верификује тај акт да би он био правоснажан и да могла да почне продаја производа из Српске у Србију - рекао је Дутина.

Он је навео да то отвара могућност да се ради на опремању објекта, те се нада да ће након завршетка свих процедура "Херцеговачка кућа" у Београду бити отворена до краја године или најкасније на прољеће.

- То ће бити на наше велико задовољство, али и на задовољство наших пољопривредних произвођача, тако да се испуњавају сва обећања која смо дали нашим произвођачима - истакао је Дутина.