latinica  ћирилица
04/10/2021 |  12:35 ⇒ 16:45 | Аутор: РТРС

Брнабић у Херцеговини: Србија ће увијек бити ту (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић поручила је данас у Невесињу да ће Србија увијек бити ту и, колико она буде јака, толико ће више помагати Србе у овом граду, Републици Српској и свим мјестима у Федерацији БиХ гдје живе.
Ана Брнабић у Невесињу - Фото: СРНА
Ана Брнабић у НевесињуФото: СРНА

- То је нормално и природно код свих оних народа гдје матица може и гдје је довољно економски способна да помогне - рекла је Брнабићева, гдје је посјетила објекте чија се обнова и реконструкција финансира из буџета Србије кроз помоћ и подршку Српској.

Навела је да ово није крај и да ће Србија наставити и у наредној години да помаже пројекте који су најважнији за становнике Невесиња - рекла је Брнабићева.

- Ово није крај. Србија ће увијек бити ту - рекла је Брнабић и захвалила се предсједнику општине на сарадњи и спремности да скрене пажњу на то шта је потребно грађанима Херцеговине.

Фото: РТРС

Начелник општине Миленко Авдаловић захвалио је Брнабићевој и подсјетио да је помоћ Невесињу из средстава Владе Србије започета још 2018. године, када је обновљен Дом културе "Небојша Глоговац".

Фото: РТРС

- 500.000 КМ је планирано за помоћ буџету општине, а 500.000 КМ за подстицаје привреди - рекао је Авдаловић.

Навео је да су захваљујући тим средствима у текстилном комбинату у Невесињу запослена 63 радника.

- У току је спровођење пројеката Дома културе у коме је смјештена Музичка школа, Народна библиотека, Градска галерија, односно будућа спомен-соба, те доградње вртића и основне школе - истакао је он.

Начелник општине Невесиње нагласио је да ће 1,3 милиона бити издвојено за реконструкцију и изградњу градских и приградских путева.

Фото: РТРС