latinica  ћирилица
06/10/2021 |  18:24 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Компанија Сириус одбацила наводе градоначелника Бањалуке

Компанија "Сириус 2010" одбацила је све наводе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића о нелегалној градњи стамбеног и стамбено-пословног објекта у улици Боже Варићака у Бањалуци, које су изнесене на данашњој конференцији за медије.
Сириус2010 - Фото: РТРС
Сириус2010Фото: РТРС

- Наша компанија од почетка поштује све законом предвиђене процедуре за изградњу поменутих објеката, о чему свједоче уредно добијене грађевинске дозволе. И у налазу Урбанистичко-грађевинске инспекције града Бањалука, након проведеног инспекцијског надзора, који потписују Бориша Мандић и Сања Џида, констатовано је да нису утврђене било какве неправилности у документацији, као и да је само градилиште уређено, ограђено и осигурано - истиче се у саопштењу.

Из ове компаније наводе да је на поменутој локацији Регулационим планом предвиђена управо изградња стамбено-пословног објекта, што значи да не стоје ни квалификације да је на тој катастарској честици дошло до градње мимо Регулационог плана.

- Такође, одбацујемо измишљену причу о наводном утицају наше компаније на рад и налазе грађевинске инспекције, за вријеме и у току добијања УТ услова, локацијске и грађевинске дозволе за оба објекта. Све то потврђује да циљ градоначелника Бањалуке није поштовање прописа и процедура, већ обрачун са компанијом Сириус 2010 коју, без било каквих аргумената, покушава да увуче у политичке игре - истиче се у саопштењу.

Из ове компаније наглашавају да Сирус 2010 има транспарентну власничку структуру, што се може провјерити и у судском регистру, те у том контексту одбацују све инсинуације којима их злонамјерно повезују са било којом другом компанијом и личностима на политичкој сцени.