latinica  ћирилица
07/10/2021 |  10:34 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Маринко Умичевић поднио оставку у РК Борац М:тел

Маринко Умичевић поднио је оставку на функцију потпредсједника Рукометног клуба Борац М:тел и уједно члана Управног одбора бањалучког премијерлигаша.
Маринко Умичевић - Фото: РТРС
Маринко УмичевићФото: РТРС

Тим поводом се огласио саопштењем којим обавјештава спортску и рукометну јавност као и своје сараднике о разлозима због чега се одлучио на овај потез.

- Послије више од четири године одлучио сам да се повучем из Рукометног клуба Борац М:тел. За све то вријеме уложио сам максималан напор како би клуб поставили на здраве ноге, да играчима и стручном штабу обезбједим неопходне услове за рад и нема сумње да сам заједно са својим сарадницима у томе и успио. Мислим да је дошло вријеме за нове људе, да они наставе да воде бригу о клубу и себе више не видим у тој причи. Срећан сам и задовољан што сам био дио овог трофејног клуба и желим да се захвалим свима са којим сам сарађивао у протеклом периоду - нагласио је Умичевић.

Он је нагласио како ће творница обуће "Бема" до краја текуће године остати уз клуб.

- Послије Владе Републике Српске, Града Бањалука и компаније М:тел, Творница обуће "Бема" је сљедећи најзначајнији спонзор Рукометног клуба Борац М:тел. Све до сада што сам уложио у клуб,а често сам давао и сопствени новац, никада ниједног тренутка нисам ни помислио да вратим, и од срца сам финансирао наш Борац. С тога поручујем да ће "Бема" до краја текуће године остати уз заштитини бренд града на Врбасу - додао је Умичевић који је још поручио да Борац треба да буде државни пројекат, јер само на тај начин овај клуб може да буде међу најбољима у региону.

Умичевић је дојучерашњим сарадницима пожелио успјешан рад, а играчима и стручном штабу доста добрих резултата у наставку премијерлигашке сезоне са жељом да поново буду шампиони и побједници Купа БиХ, али и да заблистају на европској сцени.

- Сада се у потпуности окрећем раду у Рукометном савезу Републике Српске гдје ме чека велики посао, поготов када се зна да идуће године обиљежавамо три деценије постојања. Свима у Рукометном клубу Борац м:тел упућујемо једно велико хвала и довиђења - закључио је Умичевић.