latinica  ћирилица
08/10/2021 |  10:16 ⇒ 10:24 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за Младена Гајића

Републичко јавно тужилаштво предложило је притвор за директора добојске болнице "Свети апостол Лука" Младена Гајића због сумње да је злоупотријебио службени положај у поступцима јавне набавке медицинске опреме за вријеме панедмије вируса корона, потврђено је Срни у тужилаштву.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

Приједлог за одређивање притвора упућен судији за претходни поступак Окружног суда Бањалука.

Осумњиченом је на терет стављено кривично дјело злоупотреба положаја или овлашћења.

Гајић се сумњичи да је, користећи ванредну ситуацију проглашену за територију Републике Српске због епидемилошке ситуације, заједно и по претходном договору, прибавио знатну имовинску корист правном лицу "Травел фор фан" из Бањалуке на штету буџетских средстава у поступцима јавних набавки медицинске опреме, иако исти није регистрован за промет медицинском опремом.

Притвор је предложен због основане бојазни да ће боравком на слободи осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Ова мјера предложена је и због тежине кривичног дјела, начина извршења или посљедица кривичног дјела и као и због тога што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Гајић је ухапшен прије два дана, када и директор фирме "А. Р. М. С. Системи" Владимир Вулетић, којем није одређено задржавање, јер је испољио симптоме вируса корона. Даље поступање зависиће од резултата теста и његовог стања.