latinica  ћирилица
08/10/2021 |  12:01 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Станковић оставио дјела вриједна живљења

Комеморација поводом смрти познатог српског патолога Зорана Станковића одржана је данас у Дому Војске у Београду, на којој је истакнуто да је он био изузетан човјек, вриједан сваког поштовања, стручњак који је увијек говорио истину, а оставио је дјела вриједна живљења.
Комеморација Зорану Станковићу - Фото: СРНА
Комеморација Зорану СтанковићуФото: СРНА

Од Станковића, кога је смрт од посљедица вируса корона затекла на мјесту предсједника Координационог тијела за Прешево, Медвеђу и Бујановац, говорима су се опростиле његове колеге из Координационог тијела и Министарства одбране Србије, на чијем челу је некада био.

Поред присуству породице, колега и пријатеља, комеморацији су присуствовали и министар одбране Србије Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Опраштајући се говорима, његове колеге и сарадници су истакли да је био изузетан и риједак човјек, частан, испуњен традиционалним вриједностима, који је бескрајно волио своју породицу и државу Србију.

Био је изузетан као патолог и врхунски стурчњак, иза којег је остало више од 5.000 извршених обдукција и истражених више од 50 масовних гробница.

Станковић је био међу најмлађим патолозима који је вршио обдукцију 180 настрадалих рудара у руднику Крека, код Тузле.

Његови сарадници из Координационог тијела су истакли да Станковић никада није правио разлику између људи ни по вјери, нацији, боји коже или статусу, већ је био бескомпромисно искрен, чак и на своју штету, и увијек је говорио истину.

Колеге из Министарства одбране и са Војномедицинске академије, на чијем челу је био у једном периоду, нагласиле су да су Станковићу струка и правда били на првом мјесту, те да је о контроверзним питањима говорио искрено и бескомпромисно.

Станковић је сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.