latinica  ћирилица
08/10/2021 |  13:01 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Ухапшено троје у вези са нападом на кућу у Врбашкој

Полиција из Градишке ухапсила је Г.Л, Б.Д. и Р.Д. који се доводе у везу са нападом бомбом на породичну кућу у мјесту Врбашка 30. септембра, изјавио је начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић.
Бојан Шкорић - Фото: РТРС
Бојан ШкорићФото: РТРС

Шкорић је навео да се за сада претпоставља да је мотив за извршење кривичног дјела одређени породични сукоб и проблеми између ухапшеног лица Р.Д. и оштећених у овом случају.

- Д.Л. и Б.Д су осумњичени за извршење кривичног дјела изазивања опште опасности, док се Р.Д. сумњичи за кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја - рекао је Шкорић новинарима.

Он је истакао да су интензивно радили на расвјетљавању овог кривичног дјела које је изавало пажњу медија и узнемиреност грађана, те на основу наредбе градишког Основног суда спровели акцију у којој су су извршили претрес на четири локације у Градишци и лишили слободе ова три лица.

Шкорић је појаснио да су све активности спроведене под надзорим Окружног јавног тужилаштва Бањалука, да ће у току дана бити извршена криминалистичка обрада ухапшених, те да све активности надзире дежурни тужилац који ће наложити даље мјере и радње.

Шкорић је подсјетио да су на породичну кућу у мјесту Врбашка тада непозната два лица бацила двије ручне бомбе "М75", од којих је једна експлодирала, а друга је остала неактивирана. Том приликом је причињена материјална штета, али да није било повријеђених лица.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени тридесетогодишњи Горан Лајић, двадесетшестогодишњи Богдан Давидовић и четрдесетседмогодишња Рада Дерајић.

Из Полицијске управе Градишка данас је саопштено да су приликом претреса пронађени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

У саопштењу је наведено да се Р.Б. сумњичи да је у кући становања држала дијелове војног оружја, чиме је починила кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, те да је била упозната о извршењу кривичног дјела изазивање опште опасности.