latinica  ћирилица
08/10/2021 |  13:03 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Ускоро на РТРС: "У покрету" са Данијелом Дакићем

У уторак, 12. октобра 2021. године, на првом програму РТРС биће емитована прва епизода првог серијала ТВ- магазина о урбаној култури "У покрету" са Данијелом Дакићем.
Данијел Дакић - Фото: РТРС
Данијел ДакићФото: РТРС

Циклус емисија Радио-телевизије Републике Српске "У покрету" са Данијелом Дакићем преиспитује живот у граду и урбану културу, дефинишући њено дјеловање и утицај на друштво. Кроз разговоре са представницима те културе, познатим музичарима, музичким продуцентима, визуелним и уличним умјетницима, дигиталним умјетницима, глумцима и онима који свој персонални израз обликују кроз урбану културу, трага се за одговорима на питања шта је урбана култура и у којем облику данас егзистира .

У емисији постоји мноштво специфичности које ову емисију постављају у сам врх техничког и идејног приступа, а посебно се издваја уникатно возило "застава 850АК" , које доприноси градској атмосфери и јединственом утиску вожње класиком.

"У покрету" возићете се са ТВ и радио водитељем и промотером урбане културе, Данијелом Дакићем.

- У овом серијалу РТРС возићемо се управо овим возилом, "заставом 850 АK" , једним од симбола бивше државе, који уколико му се посвети пажња, поклони љубав и вријеме, без икаквог проблема може да вас вози и у данашње вријеме... Данашње вријеме које, чини се, није јасно дефинисано, које је састављено од дискутабилних трендова и које и даље тражи неке своје праве вриједности. У потрази за тим вриједностима данашњег доба у ТВ- магазину о урбаној култури покушаћемо вам представити појединце и њихово бављење ванинституционалном културом, која није најпопуларнија, понекад није свима ни друштвено прихватљива али је пресудна за различитост друштва, његов развој и културу у урбаним срединама – дакле, урбану културу - каже аутор и водитељ ове емисије Данијел Дакић.

Ријеч је о модерној и атрактивној телевизијској емисији, кратком ТВ формату, која ће бити емитована уторком, од 22.35, на првом програму РТРС.