latinica  ћирилица
08/10/2021 |  13:33 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Ђајић о кривичној пријави породица пацијената (ВИДЕО)

Више је него оправдана кривична пријава коју су против више лица поднијеле породице пацијената које се лијече од вируса корона, изјавио је генерални директор Универзитетско-клиничког центра Републике Српске.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић је поручио да је "то што су урадили одговорни за такозвану аферу "Кисеоник" велики злочин према народу Републике Српске, здравственим радницима и  руководиоцима болница. 

- Кисеоник који се користи у здравственим установама је исправан, чист и примјењује се већ 40 година. Добили смо признање еминентних струка и кућа. И данас имамо професора из Русије који је рекао да код њих и не постоји медицински кисеоник, већ само кисеоник са тим карактеристикама чистоће од 99,5 одсто. Чули смо неки дан еминентног стручњака из Аустрије, која је била и министар здравља, да је то кисеоник који се свугдје примјењује - нагласио је Ђајић.

Ђајић је истакао да је на дјелу била продаја и заплашивање народа.

- Заплашити свој народ, заплашити пацијенте и понизити здравствене раднике због јефтиних политичких поена злочин је према народу Републике Српске - закључио је Ђајић.

Подсјећамо, породице пацијената из Републике Српске, који се лијече од ковида, упутиле су приједлог за кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Становуковића, директора Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александра Золака, опозиционара и више НН лица, а терете их да су дјеловали као организована криминална група и позивали на рушење уставног уређења.

Приједлог за кривичну је поднесен и против Јелене Тривић, Бранислава Бореновића, Мирка Шаровића, Милана Радовића, Ивана Бегића, Небојше Вукановића, Ненада Нешића, Горана Селака и више НН лица јер су "починили кривична дјела из Кривичног закона Републике Српске".

Између осталог, терете их за свјесно лажно пријављивање и лажно приказивање чињеничног стања, те да су ширењем дезинформација у јавном простору и језиком мржње изазвали панику и страх код становништва.