latinica  ћирилица
08/10/2021 |  14:28 ⇒ 19:22 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске одликовала доктора Моисејенка Орденом части са златним зрацима (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила је данас у Палати Републике пријем за делегацију љекара из Санкт Петербурга, коју је предводио директор Онкоцентра и почасни доктор Руске Федерације Владимир Моисејенко.
Жељка Цвијановић са руским љекарима - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић са руским љекаримаФото: РТРС

Цвијановић је овом приликом, одликовала доктора Владимира Моисејенка  Орденом части са златним зрацима за признат дугогодишњи рад и личне резултате у здравству, као и велики допринос у развоју здравствених услуга, лијечењу пацијената и пружању  подршке у истраживању, едукацији и унапређењу сарадње између здравственог система Републике Српске са медицинским установама Руске Федерације, чиме се доприноси афирмацији и јачању угледа Републике Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједница Републике захвалила је еминентним стручњацима из Санкт Петербурга за долазак у Републику Српску, те преданости и жељи да подијеле своја врхунска знања и искуства, као и руководству Универзитетског клиничког центра Републике Српске на иницијативама за додатне едукације и усавршавање домаћих кадрова.

Она је изразила захваланост проф. др Владимиру Моисејенку на унапређењу сарадње у сектору здравства  између Републике Српске и Руске Федерације, Онкоцентра из  Санкт Петербурга и УКЦ-а Републике Српске, која је, како је навела,  у духу свеопште сарадње коју његују наша два народа.

Пријему и уручивању одликовања присуствовао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, те представници Универзитетског клиничког центра Републике Српске.