latinica  ћирилица
08/10/2021 |  15:21 | Аутор: СРНА

Видовић: Задовољство због позитивног пословања предузећа

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изразила је задовољство што предузеће "Хидроелектрана на Требишњици" /ХЕТ/ у наредном периоду предвиђа позитивно пословање и поред тога што је ХЕ "Дабар" у изградњи и још нема приходе.
Зора Видовић - Фото: РТРС
Зора ВидовићФото: РТРС

Видовићева је након разговора са руководством ХЕТ-а истакла да је ХЕ "Дабар" велика инвестиција која ће систему ХЕТ-а донијети велике бенефите и да се по завршетку тог пројекта очекује значајан профит.

- И не само то, него очекујемо и даљи наставак изградње хидроелектрана и овдје у Херцеговини и на ријеци Дрини - навела је Видовићева, која је као представник државног капитала учествовала у раду четврте ванредне сједнице Скупштине акционара ХЕТ-а у Требињу.

Она је указала да је "зелена енергија" велики тренд у свијету, а да Република Српска има огроман потенцијал у тој области.

- Морамо се потрудити да се тај потенцијал искористи изградњом хидроелектрана, вјетроелектрана и соларних електрана. У будућности основни проблеми у свијету биће вода и енергија, а ми имамо и једно и друго и требамо их искористити на правилан начин - закључила је Видовићева, објављено је на сајту тог предузећа.

На Скупштини акционара анализиране су и једногласно усвојене одлуке о плану пословања и консолидованом плану пословања предузећа за ову године и плану пословања и консолидованом плану пословања за период 2021-2023. година.