latinica  ћирилица
08/10/2021 |  19:19 ⇒ 22:24 | Аутор: СРНА

Зељковић и остали осумњичени испитани због проширења истраге

Бивши директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић и још тројица осумњичених за злоупотребу службеног положаја или овлаштења и незаконите радње у поступцима јавне набавке које је спроводио Институт, данас су додатно саслушани у Републичком јавном тужилаштву у Бањалуци због проширења истраге, рекла је Срни портпаролка овог тужилаштва Драгица Тојагић.
Бранислав Зељковић - Фото: РТРС
Бранислав ЗељковићФото: РТРС

Она је додала да су ова лица саслушана због нових информација, односно околности с обзиром на то да су, због злоупотребе положаја и овлаштења у набавци медицинске опреме и средстава, ухапшени директор добојске болнице "Свети апостол Лука" Младен Гајић и директор бањалучке фирме "А.Р.М.С системи" Владимир Вулетић.

Гајићу је, након саслушања у тужилаштву, предложен притвор, док је Вулетић у изолацији јер показује знаке обољења вируса корона.

Зељковић, власник туристичке агенције "Travel for Fun" Саша Марковић, директор фирме "Промединг" Драган Дубравац и директор фирме "Проконтрол" Славко Бојић ухапшени су прошлог мјесеца и налазе се у притвору.