latinica  ћирилица
09/10/2021 |  08:01 ⇒ 19:29 | Аутор: СРНА

Кривична пријава против Золака и осталих због пласирања нетачних информација

Влада Републике Српске припрема кривичну пријаву против директора Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александра Золака, речено је Срни у Влади Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У Влади су најавили да кривичне пријаве припремају против свих лица који су пласирањем нетачних информација ширили панику и угрозили здравље људи.

Кривичне пријаве биће упућене Специјалном републичком тужилаштву почетком наредне седмице.

Влада Републике Српске је 1. октобра упутила кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника и команданта Штаба за ванредне ситуације града Бањалука, због основа сумње да је извршио кривично дјело против здравља људи.

Ријеч је о члану 195 Кривичног законика Републике Српске - непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

У пријави се, између осталог, наводи да је Станивуковић у периоду од 24. до 30. септембра ове године користио и користи сваку прилику и медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ да би изазвао панику, страх и неизвјесност код становништва Српске.

То је чинио износећи лажне тврдње, те посебно износећи неистините наводе да се на УКЦ-у Републике Српске, као и другим здравственим установама - болницама на територији Српске, пацијентима обољелим од заразне болести ковид 19, која је већ однијела небројено живота, даје индустријски кисеоник умјесто медицинског кисеоника.