latinica  ћирилица
09/10/2021 |  10:42 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Научни скуп о лексикологији и лексикографији српског језика (ВИДЕО)

У организацији Одјељења за српски језик Андрићевог института у Андрићграду се одржава дводневни научни скуп о лексикологији и лексикографији српског језика уз учешће 20 стручњака.
Вишеград - научни скуп о лексикологији и лексикографији српског језика - Фото: СРНА
Вишеград - научни скуп о лексикологији и лексикографији српског језикаФото: СРНА

На скупу учествују представници српске лексикологије са различитих факултета у Србији и Републици Српској, као и најзначајнији представници лексикографије.

Руководилац Одјељења за српски језик Милош Ковачевић рекао је да  са различитих факултета у Србији и Републици Српској, као и најзначајнији представници лексикографије.

Ковачевић је навео да ће на овом скупу бити покренуте готове све битне теме из лексикологије која је и у народу и у науци једна од најбитнијих дисциплина.

- Кад год у народу питате некога нешто, он пита, а шта ти то значи? Лексикологија се управо тим бави, значењем ријечи и њиховим описом. На скупу ћемо имати готово све актуелене теме које се тичу статуса лексикологије у српском народу и статуса лексикографије - рекао је Ковачевић.

Професор Филолошког факултета у Београду Рајна Драгићевић изјавила је да очекује да ће скуп утицати на то да лексикологија као научна дисциплина у оквиру науке о српском језику настави да се развија.

Научни скуп "Актуелна питања лексикологије и лексикографија српскога језика" организује Одјељења за српски језик Андрићевог института.