latinica  ћирилица
09/10/2021 |  11:24 ⇒ 10/10/2021 | 13:46 | Аутор: СРНА

Лавров на скупу у Београду преноси Путинову поруку

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров ће у понедјељак, 11. октобра, у оквиру радне посјете Београду, учествовати на јубиларном састанку на високом нивоу Покрета несврстаних, рекла је портпарол руског министарства Марија Захарова.
Сергеј Лавров (фото: @MID_RF) - Фото: Тwitter
Сергеј Лавров (фото: @MID_RF)Фото: Тwitter

Захарова је навела да ће током овог догађаја Лавров пренијети поруку предсједника Руске Федерације Владимира Путина, у којој се истиче посебан значај који Москва даје активностима Покрета несврстаних који обједињава 120 земаља и промовише принципе равноправне међудржавне сарадње.

- Први пут у историји Русија ће наступити на мјесту Покрета несврстаних у новом својству - посматрача, које је примила у јулу на иницијативу руског предсједника Путина. Тај корак постао је јасан доказ блискости приступа наше земље и Покрета несврстаних ка многим глобалним проблемима и отварању широких могућности за изградњу узајамног партнерства, укључујући и кроз УН - навела је Захарова на посљедњем брифингу.

Раније је најављено да ће овом скупу 60 година Покрета несврстаних присуствовати бројни државници и најмање 40 шефова дипломатија.