latinica  ћирилица
09/10/2021 |  13:25 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Биће довољно и струје и гаса, неће бити рестрикција

Предсједник Србије Александар Вучић поновио је данас да у наредном периоду свијет очекује велика енергетска криза, али је поручио да грађани Србије не морају да брину, да ће имати топле домове, довољно струје и гаса и да цијене неће расти.
Александар Вучић   (Фото: Sputnik / Лола Ђорђевић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik / Лола Ђорђевић)

Вучић је, обраћајући се новинарима послије седнице Предсједништва СНС-а, пренио да је Предсједништво странке обавијестио о актуелној ситуацији.

- Разговарали смо шта је пред Србијом — важне ствари као што су борба против короне, борба за животе људи, за даљи економски напредак земље, очување територијалног интегритета Србије, и као кључна тема која се намеће у свијету борба за енергетску безбједност Србије, те и повећање животног стандарда. У складу с тим доносимо планове и програме. Обавијестио сам чланове Предсједништва да смо предузели значајне кораке у енергетици, покренули резерву како би се цијена спустила - објаснио је он.

Вучић је истакао да је обезбијеђен и интервентно увоз кроз враћање електричне енергије, када ТЕНТ средином децембра буде поново отворен.

- Србија има најнижу цијену електричне енергије за домаћинства у Европи. Нећемо да уништимо ни Колубару, ни Костолац - рекао је Вучић, истакавши да ће струје бити.

Указао је да је Србија тиме обезбјеђена, али додаје да ће нас свакако погађати догађаји на европском и свјетском тржишту струје, јер ће се увећавати цијене других ствари, као што је грађевински материјал.