latinica  ћирилица
09/10/2021 |  14:04 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Делегација из Русије у УКЦ; Подршка здравственом систему Српске (ВИДЕО/ФОТО)

Делегација руских љекара из Онкоцентра Санкт Петербург, борави у вишедневној посјети Универзитетском клиничком центру Српске, што представља наставак континуиране медицинске едукације и међународне сарадње, рекао је генерални директор ове здравствене установе Владо Ђајић.
Руска делегација у УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
Руска делегација у УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

- Универзитетски клинички центар Српске данас је један од водећих клиничких центара у Европи, а направљена је и стратегија наставка развоја са подршком Русије. Досадашња сарадња је била изванредна. Наши љекари су боравили у Русији, а њихови код нас. Направи смо стратегију како да и даље развијамо УКЦ Српске уз помоћ еминентних стручњака из Русије - додао је Ђајић.

У руској делегацији је и свјетски стручњак директор Онколошког института из Русије Владимир Моисенко.

Моисенко је рекао да је Онкоцентар уникатан у Русији по својим принципима, односу према пацијентима, послу и професији.

- Оптималне резултате рада постижемо сарадњом са другим центрима из Русије и свијета. УКЦ Републике Српске је данас по својој опреми, квалификацији стручних сарадника и по нивоу услуга које пружа један од водећих центара у Европи - истакао је он.

Руска делегација у УКЦ Републике Српске

Шеф Колопроктолошког одјељења Онкоцентра Санкт Петербург Икрам Алијев нагласио је је да му је част што борави на УКЦ-у Српске

- Од почетка сарадње између ове двије установе прошло је више од три године, током које су спасени многи животи - изјавио је Алијев.

Специјалиста опште хирургије из Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ-а Горан Јањић рекао је да УКЦ данас пружа услуге лапароскопске хирургије на свјетском нивоу, и то захваљујући стицању искустава у Онкоцентру Санкт Петербург.