latinica  ћирилица
09/10/2021 |  17:06 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Интерагро угостио бројне произвођаче (ВИДЕО)

Додјелом награда и признања најуспјешнијим излагачима, у Бијељини је затворен 19. Mеђународни сајам пољопривреде, лова и риболова Интерагро 2021.
Сајам Интерагро 2021 (Фото: Б. Милошевић) -
Сајам Интерагро 2021 (Фото: Б. Милошевић)

Представило се 120 излагача из Републике Српске, ФБиХ и земаља региона. Покровитељи сајма су Министарство  пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара, те Градска управа Бијељина, а организатор предузеће Град.



Сајам Интерагро окупио је на једном мјесту највеће пољопривредне произвођаче и прерађиваче, дистрибутере сјемена, ђубрива, заштитних средстава, механизације, научне и стручне институције и установе. Година је била неповољна за приносе кукуруза, поврћа и воћа, али домаћа производња и даље може да задовољи тржиште.

- Ми се трудимо да сваком нашем купцу презентујемо како се производи, гдје се производи и од чега се производи, да буду сигурни у домаћи производ, а не да купују робу сумњивог поријекла - истакао је Младен Лазић.

Мањи приноси могу се надомјестити технолошким напретком и новим производима, потврђују и добитници признања за најуспјешнијег излагача здраве хране.

- Задовољна сам колико је посјетилаца препознало укус чоколаде са сјеменкама бундеве, то нам је нови производ  - рекла је Милена Сијерић.

Посјетиоци сајма могли су да купе мед и пчелиње производе, сокове, воћне ракије и вина. На штанду Привредне коморе Војводине, награђене за укупан сајамски наступ, представио се и Пољопривредни факултет из Новог Сада.

- Сваки департман има сопствену сарадњу са различитим струкама у Републици Српској. Ми имамо велики број студената који долазе да студирају на Пољопривредни факултет - рекао је Лазар Павловић, асистент на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду.

Бијељина као лидер у агроиндустрији има и дугу традицију доброг организовања сајма.

- Имали смо добру посјећеност, више од стотину излагача. Обје хале су пуне, као и простор испред са механизацијом  - нагласио је Бранислав Влачо, в.д. директора АД Град.

Богата изложба окупила је бројне посјетиоце. Тродневни сајам затворен је данас додјелом признања и награда најуспјешнијим учесницима.