latinica  ћирилица
09/10/2021 |  18:40 ⇒ 18:59 | Аутор: РТРС

Игокеа дочекује Звезду

Кошаркаши Игокее у трећем колу АБА лиге сутра дочекују Црвену звезду.
Игокеа - Црвена звезда - Фото: РТРС
Игокеа - Црвена звездаФото: РТРС

Игокеа је АБА сезону отворила побједом против Борца, а затим изгубила на гостовању ФМП.

Послије тога је остварила побједу против ПАОК-а у 1.колу Лиге шампиона па се може рећи да у добром расположењу дочекује утакмицу против Црвене звезде.

- Оно што морам да кажем када је у питању Црвена звезда, гледајући њиховог тренера и њихову филозофију игре тако су и селектирали тим. Ту је доста играча које он познаје већ дужи период и неки играчи који су се вратили, а који су радили с њим. Оно што стварно морам да истакнем да Звезда у отварању сезоне, да не спомињем кроз какве су проблеме пролазили у протеклом периоду, игра једну стварно сјајну кошарку. Поготово морам да истакнем тај неки дио који ја обожавам када је у питању њихова игра, то је стварно једна огромна чврстина када је одбрана у питању. Дефанзивни задаци се одрађују на једном највишем нивоу. Самим тим из једне добре одбране и тај напад доста добро функционише. Могли смо да видимо како су били доминантни против једног квалитетног противника као што је Макаби, и оно што ја мислим у овом моменту да је почетак сезоне да је Звезда сигурно најквалитетнији тим у АБА лиги, гледајући ростер и саме игре које пружају на паркету - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Црвена звезда у Лакташе долази на крилима побједа против Будућности у АБА лиги и Макабија у Евролиги. Дејан Радоњић очекује да његов тим понови игру из претходних утакмица. Играчи Игокее вјерују да могу побиједити шампиона као прошле сезоне.

- Црвена звезда је веома тежак противник, једини евролигашки тим у АБА лиги. Направили су велику ствар у прошлом колу Евролиге. Имали смо и ми тешку утакмицу против Паока, али надамо се да ћемо још једном одиграти добро - каже бек Игокее Маркел Старкс.

Утакмица Игокеа-Црвена звезда се игра од 19 часова.