latinica  ћирилица
10/10/2021 |  08:07 ⇒ 08:24 | Аутор: РТС

Спектакл у Лас Вегасу припао Фјурију

Британски боксер Тајсон Фјури побиједио је Американца Донтеја Вајлдера у Лас Вегасу, у спектакуларној борби којом је закључена трилогија двојице великих ривала.
Лас Вегас:Тајсон Фјури и  Вајлдер - Фото: РТС
Лас Вегас:Тајсон Фјури и ВајлдерФото: РТС

Фјури је нокаутирао Вајлдера у 11. рунди и одбранио шампионски ВБЦ појас тешкој категорији.

Момак из Манчестера остварио је 31. побједу у каријери у којој нема пораз, 22. нокаутом и, шта год људи мислили о њему, доказао да је један од најбољих тешкаша у историји бокса.

Нанио је Вајлдеру други пораз у року од 20 мјесеци и задржао појас ВБЦ шампиона у борби коју ће многи описивати као највећу у тешкој категорији.

Окршај у "Ти мобајл арени" у Невади имао је занимљиву увертиру јер су обојица спремила костиме за улазак у ринг – Фјури је био обучен као римски војник, док је Вајлдер био у препознатљивом издању, али сада са много лакшим плаштом.

Американац је пораз у претходном мечу покушао да оправда ријечима да је носио претешку опрему приликом изласка и да су му се ноге умориле, што је желео овога пута да спријечи.

И један и други су кренули офанзивно и без превеликог калкулисања – чинило се да је Британац нешто офанзивнији, али је и ривал парирао.

У трећој рунди је Фјури снажним нападима сатерао Донтеја у конопце и једним ударцем га бацио у нокдаун, али се овај подигао. Чинило се да Фјури преузима потпуну контролу, када се десио велики обрт.

Већ у четвртој рунди Вајлдер је два пута слао ривала на патос, али је Тајсон, иако уздрман, успијевао да се придигне и настави борбу.

Ушло се у нешто мирнији период, прошле су две-три рунде без превеликих узбуђења, али је било јасно да је амерички боксер уморнији. Његов противник са Острва је дјеловао спремније, Вајлдерове ноге су постајале све теже и много се слабије кретао.

Присутни у арени су се чудили како је уопште издржао до завршнице, Фјури га је још једном снажно оборио у 10. рунди и, када се чинило да је готово, Донтеј је поново устао.

Ипак, све дилеме су отклоњене почетком 11. рунде када је Фјури кренуо у силовит напад и нокаутирао Вајлдера.

Посљедњим, суровим крошеом потврдио је доминацију у мечу у којем је имао 148 пласираних удараца наспрам 72 примљена.