latinica  ћирилица
10/10/2021 |  10:28 | Аутор: СРНА

Наредних дана промјенљиво и прохладно

У Републици Српској ће наредних дана бити промијенљиво и прохладно вријеме са највишим дневним температурама од осам до 13 степени на југу до 17 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Облачно с кишом - Фото: РТРС
Облачно с кишомФото: РТРС

Током ноћи киша ће углавном падати на сјеверу и истоку.

Сутра ће бити облачно са мјестимичном кишом, а на високим планинама током ноћи биће услова за слаб снијег.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјевероисточни и сјеверни.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до девет, на југу до 11 на планинама од нуле, а највиша дневна од седам до 12, на југу око 17, на планинама од два степена Целзијусова.

У уторак, 12. октобра, јутро ће бити претежно облачно и хладно, на западу и југу дјелимично ведро, а на истоку са слабом кишом која престаје до поднева.

Током дана биће промјенљиво облачно, на југу и западу углавном сунчано.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до девет, на југу до 11 на планинама од нуле, а највиша дневна од осам до 13, на југу до 17, а на планинама од три степена Целзијусова.

У сриједу, 13. октобра, ујутро ће бити услова за маглу по котлинама и ријечним долинама, док на планинама може бити слабог мраза.

Током дана биће сунчано уз промјенљиву дневну облачност, док се увече очекује повећање облачности и углавном суво.

Јутарња температура ваздуха биће од три до осам, на југу до 10, на планинама од минус један, а највиша дневна од осам до 13, на југу и сјеверу до 16, на планинама од четири степена Целзијусова.

У четвртак, 14. октобра, током дана биће претежно облачно, уз понегдје слабу и пролазну кишу, углавном у јужним и источним предјелима, док се увече очекује слаба киша и у сјеверним крајевима.

Јутарња температура ваздуха биће од три до седам, на југу до 10, на планинама од нула степени, а највиша дневна од седам до 12, на југу до 15, а на планинама од три степена Целзијусова.