latinica  ћирилица
10/10/2021 |  15:12 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Додик: Састао бих се са Изетбеговићем и Човићем, али без странаца (ВИДЕО)

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је да је спреман да разговара са било којим домаћим политичарем у БиХ, али без присуства странаца.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је у Новој Тополи код Градишке истакао да није тачна тврдња лидера СДА Бакира Изетбеговића да је одбио састанак са њим.

- Прије два дана је неко примијетио изјаву Изетбеговића, који је рекао да је одбио са мном неки састанак. То, наравно, није тачно. Истина је да је у оквиру амбасадора Европске комисије затражено да Изетбеговић посредује и организује састанак мене, Изетбеговића и Човића - рекао је Додик.

Он је исткао да пристаје на овај састанак само под условом да нема никога од странаца и додао да је вјероватно Изетбеговић одбио тај састанак.

- Ја нисам заказивао никакав састанак. Не знам шта је Изетбеговићу, мада не бјежим од тога да разговарамо, али не у атмосфери, не у капацитету странаца који су овдје све своје показали према Србима - рекао је Додик.

Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, указао да странци нису добронамјерни према Србима и Републици Српској.

- Понашају се подсмјешљиво и игноришу све проблеме на које смо указивали у вези са Уставним судом БиХ и високим представником. Они и даље сматрају да требају да управљају нама. Ја то одбацујем и зато нисам хтио да се у једном аранжману који креирају странци нађем ни са ким - нагласио је Додик.