latinica  ћирилица
10/10/2021 |  16:20 ⇒ 17:16 | Аутор: Б92

ФСС: Од ФИФА ћемо тражити да се Шаћири одстрани из фудбала

Поводом инцидената који су се догодили на утакмицама у Шведској и Швајцарској у квалификацијама за Свјетско првенство, огласио се генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић.
Фудбалски савез Србије (Фото:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT) -
Фудбалски савез Србије (Фото:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT)

Шурбатовић је најавио да ће Фудбалски савез Србије "свим правним механизмима" дјеловати како би се одговорни за овакво понашање одстранили из фудбала.

- Управо припремамо протесно писмо које ћемо упутити ФИФА у току дана. Тражићемо хитну реакцију и најстрожије санкције према Шаћирију због промовисања злочиначке терористичке организације ОВК током давања изјаве медијима, али и према тзв. Фудбалском савезу Косова због истицања пароле "Косово је Албанија" на мечу Шведска – тзв. репрезентација Косова и пропагирања идеје "Велике Албаније". ФС Србије ће искористити све правне механизме да се одговорни за ове догађаје одстране из фудбала - изјавио је Шурбатовић.

Претходно је швајцарски савез осудио инцидент ша Шаћиријем, који је, како се наводи, када је видео каквом јакном је огрнут реаговао смирено и скинуо је, а особи која је то урадила полиција је изрекла забрану уласка на стадион.