latinica  ћирилица
10/10/2021 |  17:15 ⇒ 17:39 | Аутор: СРНА

Бањац: НПС ће након избора постати парламентарна странка

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац изјавио је данас у Бањалуци да ће ова странка у наредних годину дана показати свима да може успјети и да ће након избора наредне године бити парламентарна политичка партија.
Дарко Бањац -
Дарко Бањац

- Послије октобра сљедеће године НПС ће имати више од 30.000 гласова и самим тим постаћемо парламентарна политичка партија, послије наших, можемо рећи, сљедеће године првих избора - рекао је Бањац новинарима прије почетка Изборне скупштине НПС-а.

Он је истакао да је овој странци 11 мјесеци требало да изађе из локалног оквира и да постане на републичком нивоу један од политичких фактора.

- Морамо бити искрени да данас има много субјеката на политичком небу Републике Српске, знамо да је тешка борба, али покушаћемо нашим разговором са народом, зато се и зовемо Народна партија Српске, да се приближимо сваком грађанину Српске, да будемо препознатљиви и да у наредних годину дана покажемо свима да можемо да успијемо и да ће НПС имати клуб посланика у Нардној скупштини - рекао је Бањац.

Он је истакао да данас након 11 мјесеци рада НПС одржава Изборну скупштину.

- Налазићемо се на 11 локација, централни догађај је овде у Бањалуци. Скупштина се држи због епидемиолошких мјера које прописао Институт за јавно здравство и Републички штаб на још 10 локација, осим Бањалуке - рекао је Бањац.

Он је навео да је на Скупштину позван укупно 1.001 делегат и да се данас бира Главни одбор НПС-а, предсједник странке, укључујући и Статутарну комисију и Надзорни одбор.

- У ових 11 мјесеци смо радили како бисмо одржали Изборну скупштину, подизали наше општинске и градске одборе, као и организациону структуру - рекао је Бањац.

Он је истакао да НПС има више од 33 општинска и градска одбора и да ће наредних годину дана ова странка радити на томе да у организационом смислу покрије остали дио Републике Српске.

Изборној скупштини НПС-а присуствују предсједници и представници коалиционих партија.

Осим потпредсједника СНСД-а Жељке Цвијановић, Изборној скупштини присуствује и предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић, као и представници Уједињене Српске и Демоса.