latinica  ћирилица
10/10/2021 |  18:11 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

Мјештани Кравице траже да надлежни испуне обећања (ВИДЕО)

Скупштинска већина и начелник општине Братунац Срђан Ранкић имају "маћехински" однос према селу Кравица и њеним засеоцима, поручено је на данашњем протесном скупу мјештана. Како су истакли, ниједно предизборно обећање није испуњено.
Протест у Кравицама - Фото: РТРС
Протест у КравицамаФото: РТРС

Село Кравица и њени мјештани суочени су са многобројним проблемима - незапосленошћу, лошом инфраструктуром, немају амбуланту и са јако лошим водоснабдијевањем, истакнуто је на данашњем протесту.

Мјештани кажу да им је начелник обећао да ће им бити надокнађена штета од изградње насипа за земљиште, али да до данас нису добили ни фенинга.

Подсјећају и да је Кравица некада имала хиљаду становника, школу, амбуланту, те истичу да тога сада нема и да због тога људи одлазе из овог мјеста.

За ове проблеме, прстом упиру у начелника општине Срђана Ранкића који је, како истичу, изневјерио обећања грађана након локалних избора 2020. године. Једно од тих обећања јесте и обнова Спомен обиљежја у Кравици које је данас оронуло.

- На посљедњем састанку био је присутан начелник Срђан Ранкић, од тог дана до данас ништа није урађено - рекао је Жељко Лазић, предсједник Предсједништва борачке организације Братунац.

Организатори скупа, чланови Савјета Мјесне заједнице, траже од локалних власти хитно рјешавање шест горућих проблема. Приоритети су инфраструктура и запошљавање.

Небојша Миловчевић, предсједник Савјета МЗ Кравица, каже да се надају да ће начелник испунити ове захтјеве, а ако се то не реализује, да ће наставити с оваквим обраћањем, па и према институцијама Републике Српске.

Сљедећи протесни скуп, мјештани Кравице најавили су у центру Братунца. Могуће је, како су истакли, и покретање иницијативе за опозив првог човјека општине.