latinica  ћирилица
10/10/2021 |  18:44 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Сергеј Лавров допутовао у Београд - састанак са Вучићем

Предсједник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом, који је непосредно прије састанка стигао у Србију.
Вучић и Лавров у Београду (Фото: instagram.com) -
Вучић и Лавров у Београду (Фото: instagram.com)

Очекује се да двојица званичника разговарају о даљем развоју билатералних односе двије земаље, о стању у региону, а нарочито би у средишту пажње требало да буду бурна ситуација на Косову и Метохији, послије напетости коју је изазвала власт Аљбина Куртија шаљући специјалце РОСУ на административне прелазе на сјеверу српске покрајине.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће вечерас у Београду разговарати са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровом о Уставном суду БиХ, као и о питању фунцкије високог представника у БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Лавров у Србију долази као гост скупа у част оснивања Покрета несврстаних, будући да Русија од јула ове године има статус земље посматрача, као и Србија.

Лаврова је на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекао шеф српске дипломатије Никола Селаковић, као и амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко.