latinica  ћирилица
10/10/2021 |  23:06 ⇒ 11/10/2021 | 07:16 | Аутор: РТРС

Додик: Свеобухватни разговори са Лавровом; Русија не прихвата наметање високог представника (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је након радне вечере у Београду да је са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровом имао свеобухватне разговоре, као и да је најважнија тема била ситуација у БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да су разговарали о укупној политичкој ситуацији у Српској и БиХ, као и о изазовима који су очигледни и застоју и функционисању свега што у посљедње вријеме драматизује ситуацију у БиХ.

- Знате да Русија не прихвата наметнута рјешења високог преставника. Познат је став Русије о томе да се представља неко високим представником без одлуке Савјета безбједности. Он нема легитимит, а Руси су и раније предлагали да се високи представник именује на неколико година и да се резолуцијим тачно и јасно утврди да нема бонска овлашћења - истакао је Додик.

Додик је нагласио да је са Лавровом разговаро и о економској сарадњи, о кутурним пројектима, те да та сарадња, како каже, буде још боља.

Он је оцијенио да је то био један свеобухватан разговор у коме је било ријечи и о ситуацији на западном Балкану.

- Разговаро сам и са предсједником Србије Александром Вучићем о ситуацији на западном Балкани и изазовима, а посебно о питању Космета - нагласио је Додик.

Додик је истакао да је са Лавровом имао један суштински добар разговор, у којем је пријатељство Русије и подршка у реализацији Дејтонској споразума апсолутно јасна.

Повезане вијести: У Београду радна вечера, присуствовали Додик и Лавров (ФОТО)