latinica  ћирилица
11/10/2021 |  12:48 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

ККИ Врбас: Поход ка новим трофејима

Кошаркашки клуб инвалида Врбас у суботу, 16. октобра игра финале Купа БиХ. Утакмица је у дворани "Обилићево" са почетком у 13 часова, а име противника у борби за трофеј биће познато у сриједу, 13. октобра.
ККИ Врбас - Фото: РТРС
ККИ ВрбасФото: РТРС

У недјељу, 17. октобра актуелни шампиони ће у оквиру првог кола Премијер лиге угостити састав 3К из Сарајева, а и овај дуел се игра у дворани "Обилићево" од 13 часова.

- Иако, нажалост улазимо у предстојећу сезону без нових колица, али са нешто мало спортске опреме, коју смо успјели да купимо, као и без једног од наших најбољих појединаца Адемира Демировића, који је отишао у Италију, наше амбиције су и даље исте. То значи да ћемо све учинити да у суботу дођемо до трофеја у Купу БиХ, а искрено се надамо да можемо одбранити и шампионски наслов - јасан је Маринко Умичевић, предсједник ККИ Врбас.

Први човјек бањалучког клуба напоменуо је да ће екипа наступити у новоформираној регионалној BAUERFEIND лиги коју је покренуо заједно са Армином Азирајом из КИК Уна Сана из Бихаћа.

- Биће ово квалитетна лига коју ће, осим тимова из БиХ чинити клубови из Италије, Аустрије и Хрватске. Тренутно преговарамо са Бугарима и Мађарима, а надамо се да ће нам се прикључити једна екипа из Србије, а све са циљем да то буде пандан АБА Адмирал лиги и у томе имамо подршку од КК Игокеа - нагласио је Умичевић.

Из ККИ Врбас су истакли да су добили понуду IWBF-a да буду домаћини Евролиге 2 у Бањалуци.

За сада нису прихватили, јер прије тога морају обавити разговоре са градоначелником као и са представницима Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

- Био би ово велики догађај, али нисмо у могућности да га сами организујемо. Настојаћемо да нађемо рјешење и да наш Град представимо у најбољем свјетлу, те да се Бањалука на прави начин одужи ККИ Врбас за све оно што је урадио за Бањалуку, а он је с правом понос Града - закључио је Умичевић.