latinica  ћирилица
11/10/2021 |  13:08 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Почела санација пута од Пала ка Јахорини (ВИДЕО)

Почела је санација пута у дужини од 11 километара који води од Пала ка Јахорини. Вриједност радова је 5,4 милиона КМ, а пројекат је у потпуности финансиран из средстава ЈП Путеви Републике Српске.
Санација дионице пута Пале-Бистрица и Бистрица-Јахорина - Фото: СРНА
Санација дионице пута Пале-Бистрица и Бистрица-ЈахоринаФото: СРНА

Почели су дуго очекивани радови на побољшању путне комуникације Пале-Јахорина, односно на регионалном путу Пале-Бистрица и Бистрица-Јахорина. Радови на двије дионице захтијеваће временски рок дужи од предвиђеног.

- Очигледно је да чинимо све да и у овом дијелу Републике Српске дамо допринос и подршку у рехабилитацији путних комуникација. Због веома захтјевних процедура нисмо могли започети прије, а с обзиром да сад почињемо, очекујем да ће пролонгирање бити у складу са временским условима - рекао је Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Путева Српске.

Приоритет је завршити радове на првој дионици, од Пала до Триангле, прије почетка зимске сезоне на Јахорини.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да је реконструкција овог путног правца јако важна због Јахорине и свих инвестиција које Влада Српске има на овој планини, а која ове године износе 100.000.000 КМ.

- Завршетком реконструкције овога путног правца, који ће бити спојен са недавно завршеним путом Јасик-Тријангла, град Источно Сарајево и општина Пале добиће нову међусобну путну комуникацију, која је изузетно значајна за становнике ових локалних заједница. Путна комуникација Пале-Источно Сарајево биће на високом нивоу и по питању безбједности саобраћаја - истакао је Ћорић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да на овај начин доказују да је локална заједница усмјерена према развоју инфраструктурних пројеката у сарадњи са Владом Српске и надлежним министарствима.

Постављена је и путна сигнализација која ће регулисати саобраћај на релацији Пале-Јахорина током трајања радова који би у потпуности требало да буду завршени до сљедеће зимске сезоне.