latinica  ћирилица
11/10/2021 |  15:04 ⇒ 15:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Датунашвили: Успјех цијелог тима, живјела Србија

Веома сам срећан што сам у Србији, прошли смо дуг пут ове године, али направили смо сјајне резултате, рекао је српски рвач Зураб Датунашвили по повратку у Београд након освајања титуле шампиона свијета у Ослу.

- Хвала свима, ми смо један тим и дијелимо успјех. Хвала свима, живјела Србија - рекао је Датунашвили, европски и свјетски шампион и бронзани са Олимпијских игара, који је у Београду дочекан уз пјесму "Марш на Дрину".

Предсједник Рвачког савеза Жељко Трајковић истакао је да су резултати изузетни.

- Честитке Зурабију, стручном штабу. И остали момци су се одлично борили. Посебно се захваљујем грузијској федерацији, они су велесила, радили смо заједно, а успјели смо да им "украдемо" спортском дипломатијом Зурабија. Вјерујем да ће се ови резултати одразити и на младе снаге и да имамо утабан пут и за Париз и Лос Анђелес.

Тренер Стојан Добрев рекао је да је ово тренутак који никад неће заборавити.

- Емотиван тренутак за нас, срећан сам због резултата које смо направили.

Подршку рвачу дао је предсједник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, олимпијски шампион из Рија.

- Велики резултат за српско рвање, шет шампионата заредом медаља, три свјетска првака, мало који спорт може да се похвали тиме. Честитам људима који су уз Зурабија, Стојам Добрев и Воја Трајковић. Посебно хвала Зури, три медаље, кад подвуче црту може да буде презадобољан. Да му је неко понудио на почетку године, вјероватно би се задовољио само бронзом, свака част. И да наредне године у Београду имамо два свјетска првака и бар три медаље - поручио је Штефанек.